вторник, 27 януари 2015 г.

Ананасова торта с бишкоти

Започваме година с една свежа, лесна и страшно вкусна ананасова торта . И най- хубавото е , че се прави много бързо и е без печене :)

Ето и необходими продукти:        

1 голяма пакет бишкоти - около 40 бр.
400 гр. крема сирене
1 заквасена сметана
100-150 мл. сладкарска сметана
1 консерва ананас на шайби
100 гр масло на стайна температура
300 гр пудра захар
50 мл ром или друг алкохол по желание
1 течна ванилия


Начин на приготвяне : 
Започваме първо с крема. Разбиваме маслото и крема сиренето с миксер, като постепенно добавяме по малко от сметана и 250 гр. пудра захар. Не се бърка много, а само да се смесят продуктите. Добавяме след това заквасената сметана и бъркаме на ръка със силиконова шпатула . Накрая слагаме ванилията и кремът е готов .
Половината консерва ананас / най-добре да е на шайби/ се нарязва на малки парченца, а другата половина се оставя за украса отгоре.
Сокът от консервата се смесва с алкохола / аз използвах водка /  и останалата пудра захар - 50 гр,  / ако тази смес не ви е достатъчно сладка, може да добавите още пудра захар/. Алкохола може да се замени с есенция ром, ако от тортата ще ядат деца .
Започваме с реденето .
Бишкотите само се потапят в подсладения вече сос, без да седят вътре и се редят в тавата плътно една до друга. Покриват се добре с част от крема , а върху него се слага половината от нарязания на дребно ананас . Заглаждаме добре с лъжица и редим втори ред бишкоти, които, обаче се слагат на обратно на първия ред - ако единия ред е реден хоризонтално, другият трябва да е вертикално .
После отново крем , ананас и  бишкоти .Завършваме тортата с крем, отгоре украсяваме с оставените шайби ананас.

Аз използвах кръгла тава с диаметър 24 см  и около 30 бишкоти - по 10 на ред , за 3 реда, но може да се направят и 4 реда, може и 2 . Всичко зависи от размерите и формата на съда, в който ще се прави.
Ами това е :)
Bon appetit !