Ето и моята изненада за днес :
Снежни винени сърца за Трифон Зарезан и сладки розови прасенца за Свети Валентин.
От доста време не бях ги правила, но разгръщайки тетрадката и чудейки се какво да направя за Свети Валентин срещнах рецептата и реших, че е многооо подходяща за 14 февруари- с един куршум - два заета - хем сърца, хем от вино. Запретнах ръкави и ето ти сладките. Бързо давам и рецептата :
1 чаша олио (може 1/2 мас и 1/2 олио)
2 чаши червено вино и брашно колкото поеме.
Омесва се средно меко тесто. Разточва се на кора и в оригиналната рецепта се режат тригълници, в които се слага или локум или мармалад.Триъгълничетата се завиват, като се почва от широката страна към върха.
Пекат се и докато са топли се поръсват с пудра захар.
Варианта ми със сърцата е по случай Св.Валентин , като те се пекат без пълнеж, само се изрязват с формичка. Изпечените сърца се потапят в бял шоколад и след това в кокос.
много добре изглеждат :)
ОтговорИзтриване