Необходими продукти:
1 цяло агне - 12-14 кг чисто тегло
агнешките дреболийки
1.5 кг ориз
пресен, зелен лук
пресен и сух джодан
сол, черен пипер , олио и масло.
|
Агнето чака да бъде напълнено |
Преди да се напълни агнето се осолява отвътре добре.
|
Ето я и плънката за агнето |
Плънката е обикновена - задушаваме лука с малко олио, слагаме агнешките дреболийки да се запържат в мазнината и добавяме ориза , подправките са по желание - черен пипер , сол, може да се добавят гъби , стафиди , бекон .Преди да се махне от огъня се слага 1 бучка масло. Ориза трябва да е почти суров, защото се готви в процеса на печене на агнето. Плънката трябва да е охладена, преди с нея да се напълни агнето. Направете я 1-2 часа по-рано.
|
Самото пълнене на агнето |
След като сме го напълнини и зашили , отгоре се поръсва със сол, намазва се с олио и се поръсва с червен пипер.
След като е вече готово се поркира с було.
|
Пеща, в която ще се пече агнето |
Преди да се сложи в пеща,в тавата се добавя 3 литра вода.
|
Агнето се слага в пеща, след което тя се запечатва и се пече цяла нощ |
|
На слеващия ден ..... ето го и първото агне, което излиза от пеща |
|
Добавете надпис |
|
Ето и вече изпеченото агне |
|
Остава само да бъде изядено :) |
Няма коментари:
Публикуване на коментар