2 пакета бисквити "Закуска"
1 бурканче мармалад
1 пакетче масло
1 чаша пудра захар
1 ч.ч компот или прясно мляко
1 чаша счекани орехи
Начин на приготвяне :
Първо разбиваме маслото и пудрата захар добре, до получаване на хубава гладка смес.
Вземаме една бисквита, потапяме я за секунди в компота ( или в млякото - на кой, каквото му харесва) намазваме бисквитата с маслената смес и я оставяме. Отгоре поръсваме с малко орехи.Вземаме втора бисквита, също потапяме в компота и веднага вадим, мажем я със мармалада и я слагаме върху първата, която е с масло.Така редуваме до края на пакета. Втория пакет по същият начин, само че започваме първо с мармалад, после масло и редуваме по същият начин. Двете купчинки се обръщат, така че бисквите да застанат вертикално и се залепят една за друга с малко масло.Ако ви е останало масло намажете отгоре върху тортата и поръсете с орехи.Тората се оставя няколко часа в хладилник преди да се нареже ( аз я правя вечер , да е готова за другият ден ) . След като е престояла и се е охладила , тортата се реже по диагонал на бискитите.
Тортата е много бъзра и лесна, но свършва още по-бързо :)
P.S.Много съжалявам, но нямам хубава снимка на тортата и на парченце от нея , но толкова бъзро свърши,че нямаше време за снимки .
Да ви е сладко !
Обърнати и слепени. |
Готовата торта.. |
Това са последните две парчета, които успях да щракна, преди да бъдат изядени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар