С нея и един от любимите ми плодове - крушите :) От няколко дни се каня да направя нещо с тях и ето .. днес им дойде реда и бързам да публикувам рецептата за този крамбъл и снимки. Адски лесен и в същото време невероятно вкусен.
Ето и необходимите продукти:
7 големи зрели круши
няколко сушени сливи и смокини
джинджифил
100 мл уиски
120 гр масло
около 300 гр захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
малко канела
Начин на приготвяне:
1. Включваме фурната да се загрее на 180 С , като през това време се обелват и почистват крушите.Нарязват се на малки парченца и се слагат в тавата. Нарязват се и сушените смокини и сливи, и джинджифила, и се смесват с крушите. Всичко се залива с уиски и се поръсва с 3-4 лъжици захар ( може и мед) . Слага се да се пече във фурната за 10-15 минути.
Круши, джинджър и сушени плодове , заляти с уиски |
2. Започваме направата на трохите (името на десерта крамбъл идва от англ.crumb - троха ).
Маслените трохи |
Маслото трябва да е задъжлително студено ! Нарязваме го на парченца и го смесваме в купа , в която сме пресели брашното , добавили сме захарта и канелата.Размачква се с ръце, за да се смесят всички съставки добре и да се получат хубави маслени трохи.
3.След като сме направили тестото и крушите са се пекли 15 мунити , се вадят от фурната поръсват се с трохите и се връщат в печката за около 30 минути или докато трохите се зачервят.
Вече изпечения крамбъл |
Препоръвчам готовия крамбъл да се охлади добре, преди да се сервира .
Най-добре върви с ванилов сладолед !
Bon appétit :)
Вече гововия крамлъл, чакаш само ваниловия сладолед:) |
Няма коментари:
Публикуване на коментар