Браунис с банани
Продукти: 3-4 банана, 100 г кафява захар, 2 с.л. масло, няколко капки лимонов сок
за тестото: 3 яйца, 1/2 ч.ч. какао на Dr. Oetker, 110 г брашно, 1/4 ч.л. бакпулвер Dr. Oetker, 1/4 ч.л. сол, 1 пакетче ванилена захар на Dr. Oetker, 1 с.л. инстантно кафе разтворено в малко вода, 5 с.л. меко масло, 1 и 1/2 ч.ч. кафява захар
Захарта и маслото се разтапят направо в тавичката в която ще се пече брауниса на слаб котлон. Бананите се режат на филийки дебели около 1 см. И се подреждат върху карамелизираната захар. отгоре се поръсват с няколко капки лимонов сок.
Какаото, брашното, солта и бакпулвера се смесват. В отделен съд се разбива на крем размекнатото масло със захарта, добавят се яйцата, разтвореното кафе, ванилената захар и сухите съставки. Разбърква се добре и се разпределя върху бананите.
Пече се в предварително загрята фурна на 120-30 градуса до готовност. Пробва се дали е готов с дървена клечка .
Може да се сервира със сладолед.
Остава само да се изпече |
Жу пробва дали е готов :) |
Вече готовия браунис. |
Поднесохме го с шоколадов сладолед - просто вълшебство ! |
Няма коментари:
Публикуване на коментар