петък, 22 февруари 2013 г.

Руло с домашно сладко

Чудех се тези дни какво да забъркам и попаднах в тетрадката на тази рецепта- за руло.
Веднага реших да направя рулото, защото от години не съм правила. В магазините има какви ли не рула ,с всякакъв пълнеж и не ми е идвало на ум да забъркам едно домашно.
След крайния резултат въобще не съжалям, но много бързо свъриш, това е проблема :)
Ето и рецептата :
4 яйца , 9 лъжици захар и 10 лъжици брашно, 1 бакпулвер и някаква есенция, по желание. Аз ползвах ром .
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване т.е достааа време. Добавя се после пресятото брашно и бакпулвера и се пече в загрята фурна за 15 минути на 180-200 градуса.
Аз го пекох в правоъгълна тава  и блата ми стана дебеличък-  След като изстина го о( разрязах на две с конец .- за две рулца . На едното сложих сладко от кайсии, на другото - от ягоди.
Ето и крайният резултат :
Изпечените и разрязани блатове 

Рулото с ягодово сладко, преди да бъде завито 


Едното рулце е вече готово и чака да бъде залято с шоколад

Ето ги и двете рулца , преди шоколадовата баня 2 коментара:

 1. Добро утро, как сте?

  Моето име е Емилио, аз съм испански момче и живея в град, близо до Мадрид. Аз съм много заинтересовано лице да знаят неща, толкова различни като култура, начин на живот на жителите на нашата планета, фауната, флората и пейзажи от всички страни на света и т.н. в резюме, аз съм човек, който обича да пътува, обучение и зачитане на многообразието на хора от всички краища на света.

  Бих искал да пътуват и да отговаря лично всички аспекти горепосоченото, но за съжаление, тъй като това е много скъпо и ми покупателната способност е доста малък, така че измисли начин да пътуват с въображението във всяко кътче на нашата планета. Преди няколко години аз започнах заради тях чрез събиране на използваните печати, можете да видите снимки за фауната, флората, паметници, пейзажи и т.н. от всички страни. Тъй като всеки ден е все по-трудно да се печати, преди няколко години започнах нова колекция, за да получите традиционните писма, адресирани до мен, в която целта ми е да се получи най-малко 1, буква от всяка страна в света. Тази скромна цел е възможно да достигне на най-част страни, но за съжаление тя е невъзможно да се постигне в други различни територии по няколко причини, или защото те са страни, въвлечени във война, или защото те са страни с крайната бедност или защото за каквато и да е причина пощенската система не функционира правилно.

  За всичко това ще ви помоля една малка услуга:
  Бихте ли бил така любезен да ми изпрати писмо по традиционната поща от България? Разбирам напълно, че смятате, че вашият блог не е подходящото място да попитам, и дори е много вероятно, че ви игнорират писмото ми, но аз ще насоча вниманието ви към трудностите при получаване на писмо от тази страна, а също и Аз не познавам някой, нито къде да пиша в България, за да се увеличи колекцията ми. писмо за мен е като малък сувенир, все едно съм бил посетил тази територия с въображението си и в същото време, пристигането на писма от една страна е знак на мира и нормалността и оригинален начин за популяризиране на страната, в в света. Моят пощенски адрес е следната:

  Emilio Fernandez Esteban
  Avenida Juan de la Cierva, 44
  28902 Getafe (Madrid)
  Испания Spain

  Ако желаете, можете да посетите ми www.cartasenmibuzon.blogspot.com блог, където можете да видите снимки на всички писма, които съм получил от цял свят.

  Накрая бих искал да благодаря на вниманието към настоящото писмо, и дали можете да ми помогнете или не, аз изпратя моите най-добри пожелания за мир, здраве и щастие за вас, вашето семейство и всички скъпи същества.

  Твой искрен

  Emilio Fernandez

  ОтговорИзтриване
 2. Ok, no problem.
  I'll send a letter from Bulgaria as soon as possible:)
  I'm happy to be useful

  ОтговорИзтриване