понеделник, 21 април 2014 г.

Бишкотени курабийки

 Честито Възкресение Христово приятели ! Нека домът Ви бъде пълен с любов и благоденствие,а сърцето с обич и смирение!Нека бъдем по-добри, да се обичаме,да прощаваме  и да не преставаме да бъдем Човеци. 
Малко късно публикувам рецептата за тези вкусни бишкоти,но пък не е задължително да си ги  приготвяме само по Великден, винаги може да си ги направим и подсладим делника с тях . 


Необходими продукти :

6 яйца
0,550 гр. захар
300 мл. топена мас
4 п. амонячна сода
корите на 2 портокала или лимона
2-3 бр.ванилия
брашно колко поеме. 


Начин на приготвяне: 
Разбиваме много,много добре яйцата със захарта.Трябва да няма неразтворена захар или такава, останала на дъното на съда. Добавяме  разтопената мас и портокаловите корички. Аз слагам и 2-3 лъжици портокалов сок. Амонячната сода и ванилиите се смесват с част от брашното и се слагат в сместа. Добавя се още брашно, до получаване на средно меко тесто.
Оформят се по желание и се пекат в силно загрята фурна , до готовност .
 bon appétit


P.S количеството на захарта е 2 пъти повече от яйцата т.е слагаме яйцата в съд и добавяме два пъти толкова брашно.Може да е повече или по-малко от 0,550 , в зависимост от размера на яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар