неделя, 10 юни 2012 г.

Хрупкав ябълков сладкиш с грис

Необходими продукти: 
1 ч.ч. грис
1 ч.ч.захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. олио
5-6 ябълки
1 бакпулвер
канела и орехи
масло
Начин на приготвяне: 
Сухите съставки- грис, захар, брашно и бакпулвер, се смесват много добре в купа.Ябълките се настъргват,слага се канелата и се разбъркват добре. В добре намаслена тавичка се слага 1/2 от сухата смес, отгоре с лъжичка се слага 1/2 от олито и малко масло, слагат се орехите и се слага цялата ябълкова смес.Отгоре се слагам останатала половина от сухата смес и отгоре останатала 1/2 от олито. Отгоре се слага масло. Маслото да е студено, за да може да се реже на тънки парченца, които аз редя отгоре на цялата тава. Става чудна хрупкава коричка. По средата също е хубаво да има повече масло.
Пече се за 40-45 минути на 200 градуса.









Няма коментари:

Публикуване на коментар