петък, 27 април 2012 г.

Мариновани пилешки крилца на фурна

0.500  кг пилешки крилца
1 лимон - използва се кората и сока от него
1 глава чесън
2 с.л мед
топено сирене
 масло, зехтин , черен пипер, лют червен пипер, водка или ракия, сол.Може да се сложи и малко соев сос.
Марината - лимона се настъргва на ситно ренде, изцежда се и към тях се добавят 6-7 с.л водка (може и ракия), разтопения мед, зехтин,  черен пипер, щипка лют червен пипер и счуканата глава чесън със сол.
Крилцата се поставят в купа и се заливат с марината. Оставят се в хладилник за 5-6 часа.От време на време се обращат и разбъркват, за да може всяко крилце да поеме равномерно от маринатата.
Преди да се сложат да се пекат се намазват с масло и топено сирене, като се изсипва и маринатата и малко вода. Пече се до златисто.


Да ви е сладко !

Няма коментари:

Публикуване на коментар