събота, 25 август 2012 г.

Кексчета с мед, ябълка и канела

Мед и масло, ябълки и канела ... звучи страхотно нали ?
И както всеки знае  -невероятна комбинация.
Макар навън да е 40 градусова жега, аромата на канела,който  се разнасяше днес в кухнята ми напомни за Коледа, за зима и сняг :))

Та.. днес реших да направя шоколадови мъфини, да ама не се получи :)
Разбих 2 яйца и отварям шкафа... , нямам достатъчно  захар. Ами сега ... пред мен е буркана с меда. Реших, ще правя кексчета, дори и да няма захар, и сложих 2 пълни с.л. мед. Разбърках всичко. Добре, но идеята шоколад и мед нещо не ми допадна, затова промених решението - ще правя кейк Анжу :) макар, че в него няма мед ми се стори, че ще се получи добре.
Тъй като крушите за кейка се накиват в алкохол сложих към яйцата и меда и малко уиски и се за запътих към градината да набера крушите.
Обаче ... минах покрай ябълките и откъснах 2 и си помислих, че те ще вървят чудесно с меда . Отпадна веднага и кейк Анжу :)
Настъргах двете ябълки и ги добавих към сместа. Сложих и  100-тина грама масло.Разбърках всичко и добавих брашно и малко сода. Накрая сложих и канела.
Напълних тавичката за мъфини и отгоре върху тях сложих  малка бучка масло.
След като се изпекоха ги намах с мед.
Крайния резултат беше страхотен.
И ей така-  от нищо - нещо, и при това стана много вкусно.
Препоръчвам ги горещо за студен зимен събоден следобед с чаша ароматен билков чай!

P.S. Няма да давам точна рецепта за тези кексчета, защото не ползвах такава. Всичко, което сложих беше на око, е освен 2-те яйца :)  








Няма коментари:

Публикуване на коментар