сряда, 21 август 2013 г.

Крамбъл с круши

Есента идва ...
С нея и един от любимите ми плодове - крушите :) От  няколко дни се каня да направя нещо с тях и ето .. днес им дойде реда и бързам да публикувам рецептата за този крамбъл и снимки. Адски лесен и в същото време невероятно вкусен.  Ето и необходимите продукти:
7 големи зрели круши
няколко сушени сливи и смокини
джинджифил
100 мл уиски
120 гр масло
около 300 гр захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
малко канела


Начин на приготвяне: 
1. Включваме фурната да се загрее на 180 С , като през това време  се обелват  и почистват крушите.Нарязват се на малки парченца и се слагат в тавата. Нарязват се  и сушените смокини и сливи, и джинджифила,  и се смесват с крушите. Всичко се залива с уиски и се поръсва с 3-4 лъжици захар ( може и мед) . Слага се да се пече  във фурната за 10-15 минути.
Круши, джинджър и сушени плодове , заляти с уиски 


2. Започваме направата на  трохите (името на десерта  крамбъл  идва от англ.crumb - троха ).
Маслените трохи

Маслото трябва да е задъжлително студено ! Нарязваме го на парченца и го смесваме в купа , в която сме пресели брашното , добавили сме захарта  и канелата.Размачква се с ръце, за да се смесят всички съставки добре и да се получат хубави маслени трохи. 

3.След като сме направили тестото и крушите са се пекли 15 мунити , се вадят от фурната поръсват се с трохите и се връщат в печката за около 30 минути или докато трохите се зачервят. 
Вече изпечения крамбъл

Препоръвчам готовия крамбъл да се охлади добре, преди да се сервира . 
Най-добре върви с  ванилов сладолед ! 
Bon appétit :)

Вече гововия крамлъл, чакаш само ваниловия сладолед:) Няма коментари:

Публикуване на коментар