вторник, 14 февруари 2012 г.

Рохки сладки

Честит Трифон Зарезан и Свети Валентин на всички ! 
Ето и моята изненада за днес : 
Снежни винени сърца за Трифон Зарезан и  сладки розови прасенца за Свети Валентин.
 Винените сърца, или както вкъщи ги наричаме "рохки сладки" , са много хубави и лесни бързи сладки за сутрешното Ви кафенце. Вървят добре и с вино - говоря от личен опит :)   
От доста време не бях ги правила, но разгръщайки тетрадката и чудейки се какво да направя за Свети Валентин срещнах рецептата и реших, че е многооо подходяща за 14 февруари- с един куршум - два заета - хем сърца, хем от вино. Запретнах ръкави и ето ти сладките. Бързо давам и рецептата : 
1 чаша олио  (може 1/2 мас и 1/2 олио)
2 чаши червено вино и брашно колкото поеме.









 Омесва се средно меко тесто. Разточва се на кора и в оригиналната рецепта се режат тригълници, в които се слага или локум или мармалад.Триъгълничетата се завиват, като се почва от широката страна към  върха. 
Пекат се и докато са топли се поръсват с пудра захар. 
Варианта ми със сърцата е по случай Св.Валентин , като те се пекат без пълнеж, само се изрязват с формичка. Изпечените сърца се потапят в бял шоколад и след това в кокос.
Искам само да отбележа, че ако се правят сърца, или някакви други формички е добре да се добави и захар, за да не стават безвкусни сладките. Получава се  доста интересен вкус. Може и да се слепят две по две сърцата с мармалад. 



1 коментар: