събота, 21 декември 2013 г.

Хрупкава баница със спанак и сирене

Необходими продукти : 

1 пакет кори за баница
350-400 гр спанак
3 -4 яйца
300 гр сирене
200 мл олио.
100 гр масло 
ципка сол
Начин на приготвяне : 
Измития и добре почистен спанак се нарязва на ситно, слага се в дълбок съд , полива се олио и се задушава .Спанака намаля обема си и пуска вода. Оставя се на котлона за 5 минути на тих огън , като се разбърква, за да може част от водата да изври. След като част от водата е извряла се отстранява от огъня и се оставя за няколко минути да се охлади. През това време се разбъркват яйцата и сиренето, и се прибавят към изстиналия спанак. Ако сиренето не е солено, може да се добави и малко сол на вкус. 
Корите се отварят и се взема една 1/2 кора, намазва се с масло, или олио, и се слага плънка. Завива се на дългата страна на руло. Навива се в тавата като охлюв. И така докато свърши плънката и корите.Става бавно, защото се слага по половин кора, но така баницата става тънка и хрупкава, и няма тестени участъци без плънка, пък и се изпича много по-добре. Може да се слага и по 1 кора , но не и по 2 .
След като е готова баницата се полива с олио или масло и се слага да се пече за 40 минути на 180-200 градуса. Изпечената баница се покрива с кърпа и се оставя за десетина минути да си почине . 
Да ви е сладко !




Няма коментари:

Публикуване на коментар