четвъртък, 8 март 2012 г.

Браунис с банани

   Днес, специално за празника, реших да Ви предложа една рецепта за БРАУНИС , която изпробвахме  още през лятото с моята приятелка Жу. Тя  е по рецепта на Галина Петкова от конкурса на GoodFood - сладко приключение - месец август. Вижте тук

 Браунис с банани 
 

Продукти: 3-4 банана, 100 г кафява захар, 2 с.л. масло, няколко капки лимонов сок

за тестото: 3 яйца, 1/2 ч.ч. какао на Dr. Oetker, 110 г брашно, 1/4 ч.л. бакпулвер Dr. Oetker, 1/4 ч.л. сол, 1 пакетче ванилена захар на Dr. Oetker, 1 с.л. инстантно кафе разтворено в малко вода, 5 с.л. меко масло, 1 и 1/2 ч.ч. кафява захар




Захарта и маслото се разтапят направо в тавичката в която ще се пече брауниса на слаб котлон. Бананите се режат на филийки дебели около 1 см. И се подреждат върху карамелизираната захар. отгоре се поръсват с няколко капки лимонов сок.


Какаото, брашното, солта и бакпулвера се смесват. В отделен съд се разбива на крем размекнатото масло със захарта, добавят се яйцата, разтвореното кафе, ванилената захар и сухите съставки. Разбърква се добре и се разпределя върху бананите.


Пече се в предварително загрята фурна на 120-30 градуса до готовност.  Пробва се дали е готов с дървена клечка .

Може да се сервира със сладолед.

Остава само да се изпече 





Жу пробва дали е готов :)

Вече готовия браунис.
 
Поднесохме го с шоколадов сладолед - просто вълшебство !

Няма коментари:

Публикуване на коментар